1. Πώς είναι η δομή ενός βιβλίου;

Τα τέσσερα βασικά μέρη του βιβλίου ορίζονται ως εξής:

1.       Τα πρωτοσέλιδα ή προκαταρκτικά

2.       Το κυρίως μέρος του βιβλίου

3.       Τα επικουρικά

4.       Τα εξωτερικά

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες στο αρχείο που ακολουθεί /new/files/documents/BOOKSTRUCTURE.pdf

 

2. Ποια είναι τα συνήθη σχήματα ενός βιβλίου;

14χ21 εκ, 15,8χ24 εκ, 17χ24 εκ, 21χ29,7 εκ 

 

3. Συμβουλές για μια  σωστή σελιδοποίηση ενός βιβλίου

Στο ελεύθερο εμπόριο υπάρχουν πολλά προγράμματα σελιδοποίησης που λειτουργούν είτε σε περιβάλλον pc είτε σε περιβάλλον mac. Υπάρχουν επαγγελματικά προγράμματα σελιδοποίησης τα πλέον συνήθη είναι το in design  ή το quark xpress. Πολλοί όμως χρησιμοποιούν και το word το οποίο προσφέρει αρκετές δυνατότητες. Η πιο σημαντική  λεπτομέρεια όταν αρχίζετε να σελιδοποιείτε ένα βιβλίο πχ στο word είναι να φτιάξετε ένα έγγραφο ακριβώς με τις σωστές διαστάσεις που θα έχει και το τυπωμένο σας βιβλίο πχ ένα βιβλίο Α5 που εμφανίζεται αυτόματα στο word ως 14,8 χ 21 εκ θα πρέπει να φτιάξετε ένα νέο έγγραφο 14χ21 εκ . Σε αυτό το έγγραφο θα ορίσετε τα περιθώρια του, προτεινόμενα περιθώρια είναι πάνω κάτω δεξιά αριστερά 2 εκ και εκεί μέσα να αρχίσετε γράφετε  το κείμενο σας. Καλό είναι όταν πρωτοξεκινάτε να τυπώσετε μια σελίδα στον εκτυπωτή του σπιτιού σας,  ώστε να ελέγξετε εάν σας ικανοποιεί η γραμματοσειρά, το μέγεθος των γραμμάτων που έχετε επιλέξει, μην φτιάξετε όλο το βιβλίο σας και μετά το αλλάξετε ξανά επειδή πχ. σας φαίνονται μικρά τα γράμματα. Τα ίδια περιθώρια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για τα άλλα σχήματα των βιβλίων. Εάν το βιβλίο σας περιέχει και φωτογραφίες οι οποίες ξακρίζουν πρέπει να μας δώσετε το αρχείο με σημεία κοπής  και οι φωτογραφίες να έχουν extra θέμα 5 χιλιοστά εκτός των σημείων κοπής.

4. Πώς να σχεδιάσω ένα εξώφυλλο;

Ο σχεδιασμός του εξωφύλλου γίνεται σε ξεχωριστό αρχείο από το εσωτερικό του βιβλίου. Δημιουργούμε ένα έγγραφο με το ανάπτυγμα του εξωφύλλου μας , δηλαδή εξώφυλλο, οπισθόφυλλο, ράχη και αυτιά εάν υπάρχουν ( για βιβλία σχήματος 14χ21 εκ και 17χ24 εκ τα αυτιά εξωφύλλου δεν πρέπει να είναι μικρότερα από 9 εκ έκαστο).  Η ράχη υπολογίζεται ανάλογα με τον τελικό αριθμό των σελίδων του βιβλίου και το είδος του χαρτιού που θα επιλέξετε, στην οnline φόρμα της ιστοσελίδας μας μόλις συμπληρώσετε τις προδιαγραφές του βιβλίου, υπολογίζεται αυτόματα και η ράχη του. Στο αρχείο του εξωφύλλου σας μη ξεχάσετε να προσθέσετε και τα σημεία κοπής καθώς και επιπλέον περιθώρια 5 χιλιοστά γύρω-γύρω για το ξάκρισμα. Το αρχείο του εξωφύλλου να είναι σε CMYK μορφή , υψηλής ανάλυσης και όχι σε RGB. Ό,τι δεν θέλετε να κοπεί, είτε αυτό αφορά γράμματα είτε φωτογραφίες, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 7 χιλιοστά μέσα από τα όρια κοπής του βιβλίου.

5. Τι πρέπει να κάνω για να πάρω ISBN για το βιβλίο μου;

Κάνετε ηλεκτρονικά αίτηση στην εθνική βιβλιοθήκη προκειμένου να σας χορηγηθεί ο αριθμός του ISBN για το βιβλίο και ο αριθμός ISSN για το περιοδικό. Μόλις ολοκληρωθεί η έκδοση πρέπει να αποστείλετε 3 αντίτυπα του βιβλίου σας δωρεάν στην εθνική βιβλιοθήκη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.nlg.gr

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες στο αρχείο που ακολουθεί /new/files/documents/ISBNREGISTRATION.pdf

6. Πώς κλείνω ένα αρχείο σε pdf μορφή;

Ο τρόπος είναι απλός, μόλις ολοκληρώσετε το τελικό αρχείο του βιβλίου σας επιλέγετε τον τρόπο αποθήκευσης : save as pdf ή export as pdf και δημιουργείται αυτόματο το pdf αρχείο του βιβλίου σας. Το pdf αρχείο να είναι σε υψηλή ανάλυση (high resolution) και να είναι ένα layer.

7. Πώς μεταφέρω ένα αρχείο με we transfer;

Mε το we transfer μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία, τα οποία λόγω όγκου δεν μπορούν να σταλούν με email, έως 2 GB.  O παραλήπτης λαμβάνει ένα email με έναν σύνδεσμο για να κατεβάσει το αρχείο άμεσα και γρήγορα στον υπολογιστή του.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες στο αρχείο που ακολουθεί /new/files/documents/WETRANSFER.pdf

 

8. Ποιοι είναι οι ενδεδειγμένοι  τρόποι αποστολής των αρχείων;

Μέσω της ιστοσελίδας μας για παραγγελίες που πραγματοποιούνται online. Με την υποβολή της παραγγελίας μπορείτε ταυτόχρονα να ανεβάσετε και το  αρχείο της δουλειάς σας.

Για κάθε άλλη περίπτωση μέσω email: production@printhouse.gr , εάν τα αρχεία σας είναι μικρότερο από 8 mb ή εναλλακτικά κάνοντας χρήση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης wetransfer.com για μεγαλύτερου όγκου αρχεία, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

9. Τι γίνεται με το αρχείο μου μετά το πέρας της παραγγελίας;

Κάθε αρχείο που αποστέλλεται διαγράφεται από τη βάση δεδομένων της εταιρίας. Υπάρχει η δυνατότητα φύλαξης του αρχείου κατόπιν συμφωνίας.

10. Τι δυνατότητα χρωμάτων εκτύπωσης αφορά η ψηφιακή εκτύπωση βιβλίου; 

H ψηφιακή εκτύπωση βιβλίου γίνεται σε μαύρο χρώμα ή τετραχρωμία. Το εξώφυλλο αυτού μπορεί να είναι μονόχρωμο ή τετράχρωμο και πλαστικοποιημένο εάν επιθυμεί ο πελάτης.

11. Σε τι είδους χαρτί μπορεί να τυπωθεί ψηφιακά ένα βιβλίο;

Για το εξώφυλλο ενός βιβλίου αλλά και για τα λοιπά έντυπα και κάρτες υπάρχουν τόσο τα απλά (Velvet, Illustration) όσο και τα ειδικά χαρτιά για μονόχρωμες ή για τετράχρωμες εκτυπώσεις όπως πχ. Acquerello Avorio, Acquerello Bianco, Tintorento Guesso, Tintorento Crema και άλλα.

Ενδεικτικά παραθέτουμε λεπτομέρειες ορισμένων:

Acquerello: Χαρτιά επιχρισμένα με εξαιρετική απόδοση στην εκτύπωση τόσο τετραχρωμίας και φόντου - γκοφραρισμένο με λεπτές ρίγες και στις δύο του πλευρές. Διατίθεται σε δύο αποχρώσεις.

• Ζαχαρί (Acquerello Avorio) σε  240γρ 
• Λευκό (
Acquerello Bianco ) σε 240γρ.

Tintorento: Χαρτιά με διακριτική σφυρηλάτηση και στις δύο όψεις του. Χάρη στην ειδική επίστρωση που έχει είναι κατάλληλο για φόντα εξωφύλλων βιβλίων, προσκλήσεις και έντυπα που θέλουν να ξεχωρίζουν. Διατίθεται σε δύο αποχρώσεις.

• Ζαχαρί (Tintorento Crema) σε  250γρ 
• Λευκό (
Tintorento Guesso) σε 250γρ.

Γραφής: Ειδικά επεξεργασμένα ευρωπαϊκά χαρτιά για το εσωτερικό των βιβλίων. Τα περισσότερα βιβλία τυπώνονται σε λευκό χαρτί γραφής. Για όσους επιθυμούν ζαχαρί απόχρωση υπάρχουν τα σαμουά με εξίσου εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης.

Velvet: επιχρισμένα χαρτιά με λεία βελούδινη αίσθηση και απαλή επιφάνεια και στις δύο όψεις. Έχει άριστη χρωματική απόδοση.

Βίβλου: Ενδείκνυται για πολύ ογκώδη βιβλία, διατίθεται σε 50γρ. και 60γρ.

Illustration: Ανήκει στην ίδια κατηγορία με το velvet με πιο γυαλιστερή υφή και στις δύο όψεις.

 

12. Υπάρχει η δυνατότητα να βγάλω ένα δοκίμιο προτού τυπώσω το σύνολο των βιβλίων που επιθυμώ;

Βεβαίως μπορείτε να εκτυπώσετε το δοκίμιο τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωφύλλου του βιβλίου σας. Σε αυτήν την περίπτωση το κοστολόγιο είναι 18,00 ευρώ για το ασπρόμαυρο δοκίμιο εσωτερικού (ανεξαρτήτως αριθμού σελίδων) και 10,00 ευρώ για το τετράχρωμο δοκίμιο του εξωφύλλου, πλέον Φ.Π.Α. Τα δοκίμια παραδίδονται άδετα και προπληρώνονται (βλ. παράγραφο 26 για τρόπους πληρωμής).Μπορείτε να στείλετε τα αρχεία σας με τις τεχνικές προδιαγραφές ζητώντας εκτύπωση δοκιμίου στο email:production@printhouse.gr.

 

13. Τι μπορώ να σχεδιάσω χρησιμοποιώντας το «online editor» του site;

Σε περίπτωση που δεν έχετε έτοιμο πχ. το  αρχείο της κάρτας σας έχετε τη δυνατότητα να σχεδιάσετε μόνοι το δικό σας προσωποποιημένο προϊόν εύκολα, γρήγορα και απλά επιλέγοντας μέσα από μια πλούσια γκάμα σχεδίων τα κάτωθι είδη:

 • επαγγελματική κάρτα, 
 • φυλλάδια,
 • προσκλήσεις
 • ευχετήριες κάρτες
 • Σελιδοδείκτες 
 • Φακέλους
 • Επιστολόχαρτα αυτοκόλλητες ετικέτες.


Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες στο video που ακολουθεί https://youtu.be/d0Eh7AZAgyQ

14. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του να γίνει κάποιος μέλος αντί για visitor;

Δυνατότητα ελέγχου τεχνικών χαρακτηριστικών συγκεκριμένου τίτλου βιβλίου (σε περίπτωση που δεν τα θυμάται κανείς).

Συνοπτική εικόνα των παραγγελιών που έχουν γίνει μια δεδομένη χρονική στιγμή και μπορούν να επαναληφθούν (αφορά μόνο κατηγορίες προϊόντων τα αρχεία των οποίων έχετε εσείς δημιουργήσει και αποθηκεύσει στο παρελθόν με τη χρήση του online editor).

Δυνατότητα επεξεργασίας των σχεδίων που έχουν αποθηκευτεί μέσω του online editor ανεξαρτήτως κατηγορίας πχ κάρτα επαγγελματική, έντυπο, σελιδοδείκτες κλπ).

-  Δυνατότητα αποθήκευσης και διαχείρισης των εικόνων ανά πάσα στιγμή. Τώρα έχετε τη δυνατότητα αποθήκευσης σε μορφή jpg, ή gif λογοτύπου ή εικόνας που χρησιμοποιείτε σε κάρτες ή φακέλους και τη χρήση τους οποιαδήποτε στιγμή μέσω του σχεδιασμού online editor.

15. Μπορώ να προσθέσω στην ίδια παραγγελία προϊόντα από διαφορετική κατηγορία;

Φυσικά και μπορείτε! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν και να ολοκληρώσετε εύκολα και γρήγορα την αγορά σας. Σε αυτήν την περίπτωση ολοκληρώνετε την αγορά σας απευθείας online.

16. Ποιοι τρόποι παραγγελιοληψίας υπάρχουν;

Μπορείτε να παραγγείλετε τα προϊόντα που θέλετε με τρεις τρόπους.

·         Καταχωρώντας ηλεκτρονική παραγγελία όλο το 24ώρο στο www.printhouse.gr

·         Μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@printhouse.gr

·         Με τηλεφωνική παραγγελία στο 210 5156300 ή στο 6936739589 από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 το πρωί έως 17:00 το απόγευμα.


17. Πώς εξαργυρώνω τον κωδικό έκπτωσης που έχω;

Εισάγετε τον κωδικό που έχετε στο πεδίο «κωδικός κουπονιού» στο 2ο βήμα της ολοκλήρωσης παραγγελίας και πατάτε το κουμπί «ενημέρωση». Η εξαργύρωση του κουπονιού printhouse γίνεται αποκλειστικά με την καταχώριση ηλεκτρονικής παραγγελίας.

 

18. Πώς θα ξέρω εάν έχει καταχωρηθεί η παραγγελία μου;

Κατά την επιτυχή ολοκλήρωση της παραγγελίας σας θα λάβετε επιβεβαιωτικό email με τη σύνοψη της αγοράς σας καθώς και τον κωδικό της παραγγελίας σας. Σε περίπτωση που δεν λάβετε επιβεβαιωτικό email πιθανότατα :

·         Να μην έχετε ολοκληρώσει την παραγγελία σας.

·         Να έχετε καταχωρήσει λανθασμένο το email σας.

·         Να έχει μεταφερθεί το ηλεκτρονικό μήνυμα στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία.

19. Πώς παρακολουθώ την εξέλιξη της παραγγελίας μου;

Ρωτήστε μας για την εξέλιξη της παραγγελίας σας τηλεφωνικά ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@printhouse.gr.


20. Στάδια παραγγελίας

·         Η παραγγελία σας έχει καταχωρηθεί ! Εσείς λαμβάνετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που σας ενημερώνει ότι η παραγγελία σας έχει γίνει δεκτή και θα υποβληθεί σε επεξεργασία.

·         Λαμβάνετε ένα δεύτερο μήνυμα ότι η παραγγελία σας είναι υπό επεξεργασία.

·         Λαμβάνετε ένα τρίτο μήνυμα ότι η παραγγελία σας είναι έτοιμη και θα σας αποσταλεί σύμφωνα με τον τρόπο που έχετε ζητήσει.

·        Σε περίπτωση και μόνο που έχετε ζητήσει ακύρωση της παραγγελίας σας , λαμβάνετε ένα μήνυμα ότι αυτή έχει ακυρωθεί.

 


     21. Μπορώ να αλλάξω/ τροποποιήσω/ ακυρώσω την παραγγελία μου;

Ναι, επικοινωνώντας μαζί μας με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
·  Μέσω του site μας, καταχωρώντας εκ νέου νέα παραγγελία σε περίπτωση λάθους, αλλαγής , τροποποίησης και ζητώντας την ακύρωση της παλαιότερης, εφόσον αυτή έχει καταχωρηθεί ηλεκτρονικά.
·  Τηλεφωνικά στο 210 5156300 και στο 6936739589 από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 το πρωί έως 17:00 το απόγευμα.
·  Μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@printhouse.gr

 

22. Πώς μπορώ να αλλάξω τα στοιχεία αποστολής μου;

Επικοινωνώντας μαζί μας με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

·         Τηλεφωνικά στο 210 5156300 και στο 6936739589 από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 το πρωί έως 17:00 το απόγευμα.

·         Μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@printhouse.gr

 

23. Πώς επιστρέφω προϊόντα;

Παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε στο site μας , στην επικοινωνία, συμπληρώνοντας σχετικό μήνυμα αναφορικά με την επιστροφή του προϊόντος.

24. Πώς μπορώ να παραλάβω τα προϊόντα μου;

- Παραλαβή από την έδρα μας.

- Με ACS courier (ακριβές κόστος αποστολής μέσω της ιστοσελίδας μας με ολοκληρωμένη παραγγελιοληψία).

- Mε οδικές μεταφορές που εξυπηρετούν την χερσαία, ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.

(επιλέγοντας αυτή τη μέθοδο αποστολής το τελικό κόστος των μεταφορικών ορίζεται ανάλογα με το βάρος των προϊόντων, τη περιοχή παράδοσης και τη συνεργαζόμενη μεταφορική).

Τρόποι πληρωμής της συγκεκριμένης αποστολής

 • Χρέωση όλων των μεταφορικών παραλήπτη.
 • Χρέωση όλων των μεταφορικών του αποστολέα (σε αυτήν την περίπτωση το συνολικό κόστος αφού γνωστοποιηθεί στον πελάτη προπληρώνεται προ της αποστολής των εμπορευμάτων). 

25. Υπάρχει η δυνατότητα αποστολής των προϊόντων μου στο εξωτερικό;

 • Βεβαίως ναι, σε αυτήν την περίπτωση οικονομικότερη λύση είναι η αποστολή οδικώς, ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης των εμπορευμάτων είναι 12-15 εργάσιμες.
 • Για τους πελάτες μας στην Κύπρο  επιλέγουμε ως τρόπο αποστολής είτε θαλάσσιες μεταφορές, είτε μέσω της υπηρεσίας ACS Cyprus.

 

26. Τι επιλογές πληρωμής έχω;

 • Μέσω paypal .
 • Με χρήση τραπεζικού εμβάσματος.

Η εταιρία μας διαθέτει τέσσερις εταιρικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, με όνομα δικαιούχου ΛΥΧΝΟΣ ΕΠΕ.

Σε τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΙΒΑΝ: GR8701721850005185037513341

Σε ΕΘΝΙΚΗ τράπεζα IBAN: GR7101101080000010847163705

Σε ALPHA BANK IBAN: GR8601401080108002320001403

Σε τράπεζα EUROBANK  IBAN: GR1502600990000340200160143

 • Με κατάθεση μετρητών στο κατάστημα μας. Ισχύει για ποσά μικρότερα των 500,00 ευρώ.
 • Με χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας μόνο από pos του καταστήματος μας.

Σε κάθε περίπτωση τα έξοδα τραπέζης βαρύνουν τον πελάτη και όχι την εταιρία μας. Η παραγωγική διαδικασία θα ξεκινήσει μετά την κατάθεση του συνόλου του ποσού.